Koło artystyczne

4 listopada 2022

W ramach koła artystycznego uczniowie rozpoczęli swoją przygodę z rozwijaniem zainteresowań i umiejętności kulinarnych. Na zajęcia mali kucharze przynoszą niezbędne produkty, przyrządzają pyszne potrawy, a następnie degustują i oceniają efekty swojej pracy. Uczestnicy koła uczą się obierania, krojenia, wyrabiania ciasta itp. Poznają przepisy BHP w pracowni, wyposażenie kuchni, urządzenia kuchenne, naczynia oraz produkty spożywcze.

Podczas zajęć uczniowie przygotowali:

  • gofry z bitą śmietaną i owocami oraz naleśniki z dżemem,
  • tortillę a’la kebab oraz deserek budyniowy z mango.

Aldona Czubińska - opiekun koła

       
Ta strona wykorzystuje ciasteczka lub podobne technologie do przechowywania informacji. Brak zmiany w ustawieniach przeglądarki oznacza zgodę na to. Więcej w naszej polityce prywatności.